Kırkağaç Ziraat Odası > Haberler > Kırkağaçtaki Üreticilerimizden Odamızda Şekerpancarı Toplantısına Büyük İlgi

Kırkağaçtaki Üreticilerimizden Odamızda Şekerpancarı Toplantısına Büyük İlgi

Kırkağaçtaki Çiftçilerimizden Odamızda Şekerpancarı Toplantısına Büyük İlgi

15 yıl önce ilçemizde en çok ekimi yapılan fakat daha sonra ismi dahi anılmayan şeker pancarı, Ziraat Odası Başkanlığı’nın girişimleri sonucu Kırkağaç’a tekrar geri dönüyor.

Susurluk Şeker Fabrikasını ziyaret ederek burada bir dizi ziyaret gerçekleştiren Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığı Genel Sekreteri Emin Özarı ve beraberindekiler, Balıkesir’den güzel haberlerle döndüler.

Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığı Genel Sekreteri Emin Özarı “Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığı olarak Yönetim Kurulu Üyemiz Besim Şahin, çiftçilerimiz Hasan Olçum ve Mustafa Akbaş ile birlikte ilçemizde tekrar şeker pancarı ekimi yapılabilmesi için Susurluk Şeker Fabrikası Müdürlüğünü ziyaret ettik.

Burada olumlu görüşmelerde bulunduk. Susurluk Şeker Fabrikası Ziraat Müdürü Akif Ulukaya bizlere geçen yıl pancar fiyatlarının 21 kuruş olduğunu bu yıl ise bunun üzerinde bir rakam beklediklerini söyledikten sonra eğer Kırkağaç'ta çiftçiler şeker pancarı ekimi yaparlarsa fabrika olarak üreticilerimizin dikim gübre tohum ilaçlama ve çapa ile hasat masraflarının hemen hemen tamamını fabrikamız tarafından karşılanacağını ve belli aralıklarla üreticilere avans verileceğini belirtti.

Bu önemli görüşmenin ardından bizde Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığı olarak şeker pancarı ekimini tespit etmek amacıyla bugün saat 14.00’da Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığımızda çiftçilerimizin katılacağı bir ön tespit toplantısı yaptık.Kırkağaçtaki üreticilerimiz odamızda şekerpancarı toplantısına büyük ilgi gösterdiler.

Bu sebeple pancar ekmeği düşünen çiftçilerimizin toplantıya katılmalarını ve isimlerini yazdırmalarını istiyoruz.