Kırkağaç Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Kırkağaç Ziraat Odası > Haberler > Kırkağaç Ziraat Odasından Celal Bayar Üniversitesine Anıt Ağaç Müracaatı yapıldı

Kırkağaç Ziraat Odasından Celal Bayar Üniversitesine Anıt Ağaç Müracaatı yapıldı

Kırkağaç Ziraat Odasından  Celal Bayar Üniversitesine Anıt Ağaç Müracaatı yapıldı. Kırkağaç Ziraat Odası Genel Sekreteri Emin Özarı sitemize yaptığı özel açıklamada geçtiğimiz günlerde yapılan haberlerle Anıt ağacının gerçek yaşının ortaya çıkması için ağacın ilgi odağı olduğunu bizde Ziraat Odası olarak  ilçemiz de bulunan ve 1656 yıllık olduğu tespit edilerek anıt ağaç olarak tescillenmiş idi.

              Şimdi ise Hollandalı Ticia Verveer isimli araştırmacının attığı bir tweet te bu ağaçtan örnek aldığını ve Hollanda da yaptırdığı karbon testi yöntemi ile ağacın yaşını tekrar hesaplattırdığı ve anıt ağacın gerçek yaşının 1656 değil, 2016 olduğunu iddia etmektedir, Eğer gerçekten ağacın yaşı 2016 ise Hz. İsa ile aynı yaşta olduğundan hareketle bu olayın Hristiyanlık alemini de ilgilendireceği ve ilçemizde inanç turizmini de etkileyeceği düşünülmektedir.

                Bu bakımdan, bu zeytin ağacımızın gerçek yaşının üniversite tarafından tekrar hesaplanmasını ilimiz ve ilçemizin isminin daha ön plana çıkacağı düşüncesi ile çalışmalara başladık inşallah en kısa zamanda Üniversiteden  yetkililer ilçemize gelerek Anıt ağacımızın gerçek yaşını ortaya çıkartırız dedi.

KAYNAK:

ÖZEL HABER FOTOĞRAF ERDİNÇ ALKAN DHA kirkagacmedya.com